http://gamingtrend.com
September 17, 2014, 07:33:40 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
   Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Firefox 4! IE9! FIGHT!  (Read 1939 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Eel Snave
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 2786



View Profile WWW
« on: March 23, 2011, 03:01:51 AM »

Two browsers! Almost the same day! I'm surprised that IE9 is as good as it is, but Firefox 4 is great! Anyone used IE9 yet?
Logged
TheAtomicKid
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 1439



View Profile
« Reply #1 on: March 23, 2011, 04:06:13 AM »

Chrome 10 is nice. If I could get NoScript working for it, I might switch.

Atomic

PS: Upgraded to F4 just a bit ago. Smooth, no issues. Even preserved my settings, etc. Just install over the previous version, for anyone who was wondering.
« Last Edit: March 23, 2011, 04:57:29 AM by TheAtomicKid » Logged
Blackjack
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 10832



View Profile
« Reply #2 on: March 23, 2011, 02:34:39 PM »

I upgraded to Firefox 4 and was impressed with the speed and all. I wasn't understanding the supposedly new "add panel" (something like that, the name escapes me) ability that's supposed to make it easier to hit your favorite sites.  icon_confused It's touched on in the video after you install, not really explained though. I think it's supposed to add site "Panel links" above the tabs up top, or something.

I think I'll postpone using it at work if only because Foxclocks, which I rely on quite a bit at work (my reporter job involves contacting people all over the globe, in various time zones), hasn't been updated to work with version 4 just yet.
Logged

Playing
PC
-Halfway (sci-fi, turn-based squad strategy)
CeeKay
Gaming Trend Staff
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 71766


La-bibbida-bibba-dum! La-bibbida-bibba-do!


View Profile
« Reply #3 on: March 23, 2011, 02:39:06 PM »

I saw FF4 advertised, but going to wait a bit for my plugins to catchup.
Logged

Because I can,
also because I don't care what you want.
XBL: OriginalCeeKay
Wii U: CeeKay
Blackjack
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 10832



View Profile
« Reply #4 on: March 23, 2011, 05:28:35 PM »

Quote from: Blackjack on March 23, 2011, 02:34:39 PM

I upgraded to Firefox 4 and was impressed with the speed and all. I wasn't understanding the supposedly new "add panel" (something like that, the name escapes me) ability that's supposed to make it easier to hit your favorite sites.  icon_confused It's touched on in the video after you install, not really explained though. I think it's supposed to add site "Panel links" above the tabs up top, or something.

I think I'll postpone using it at work if only because Foxclocks, which I rely on quite a bit at work (my reporter job involves contacting people all over the globe, in various time zones), hasn't been updated to work with version 4 just yet.
Dear self, I noticed the FoxClocks dev posted a download link for a "not yet reviewed" Firefox 4-compatible version of his add-on:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/foxclocks/versions/
*I guess it's considered "unofficial" for FF4, so the auto-updater won't find it until it's officially reviewed.

*As far as the "App Tab" feature, if you right click on any browser window tab, one option is to "Pin as App Tab." This shrinks the tab to just a small icon (GamingTrend icon in this forum's case) so it takes up minimal space compared to full size tabs. Plus, if you're at work, it's less identifiable as the place you like to goof off at during the day.  ninja2
« Last Edit: March 23, 2011, 05:36:52 PM by Blackjack » Logged

Playing
PC
-Halfway (sci-fi, turn-based squad strategy)
Teggy
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 8588


Eat lightsaber, jerks!


View Profile
« Reply #5 on: March 23, 2011, 05:54:05 PM »

Safari 5! um, .0.4.  I like using Safari on my Mac to keep things unified. I had stopped using it for a while because it was having issues with xbox.com. Started using the Firefox beta, but when I started having issues there, I went back to Safari, at which time they had fixed the xbox issues.

TBH I'm not really a browser power user, which is why Safari is fine for me. If it had a way to load greasemonkey scripts I would probably never use anything else.
Logged

"Is there any chance your jolly Garchomp is female?" - Wonderpug
Teggy
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 8588


Eat lightsaber, jerks!


View Profile
« Reply #6 on: March 23, 2011, 05:55:14 PM »

Quote from: TheAtomicKid on March 23, 2011, 04:06:13 AM

Chrome 10 is nice. If I could get NoScript working for it, I might switch.

How is Chrome already on 10 releases? Crazy.
Logged

"Is there any chance your jolly Garchomp is female?" - Wonderpug
hitbyambulance
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 937


View Profile WWW
« Reply #7 on: March 26, 2011, 08:43:49 AM »

Quote from: Teggy on March 23, 2011, 05:55:14 PM

Quote from: TheAtomicKid on March 23, 2011, 04:06:13 AM

Chrome 10 is nice. If I could get NoScript working for it, I might switch.

How is Chrome already on 10 releases? Crazy.

versioning inflation
Logged
Thin_J
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 3409


View Profile
« Reply #8 on: March 29, 2011, 08:09:21 PM »

Quote from: CeeKay on March 23, 2011, 02:39:06 PM

I saw FF4 advertised, but going to wait a bit for my plugins to catchup.

When I ran the FF4 installer there was an Upgrade option. I clicked it. FF4 installed.

All my plugins still work. Adblock, styleit, tab mix plus... all of them. No issues whatsoever.
Logged

Xbox Live: Thin J
PSN: Thin_J
Greggy_D
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 1093


View Profile
« Reply #9 on: April 06, 2011, 02:52:43 PM »

Quote from: Teggy on March 23, 2011, 05:55:14 PM

Quote from: TheAtomicKid on March 23, 2011, 04:06:13 AM

Chrome 10 is nice. If I could get NoScript working for it, I might switch.

How is Chrome already on 10 releases? Crazy.

The beta is now up to 11.
Logged
CeeKay
Gaming Trend Staff
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 71766


La-bibbida-bibba-dum! La-bibbida-bibba-do!


View Profile
« Reply #10 on: April 06, 2011, 03:01:25 PM »

Quote from: Greggy_D on April 06, 2011, 02:52:43 PM

Quote from: Teggy on March 23, 2011, 05:55:14 PM

Quote from: TheAtomicKid on March 23, 2011, 04:06:13 AM

Chrome 10 is nice. If I could get NoScript working for it, I might switch.

How is Chrome already on 10 releases? Crazy.

The beta is now up to 11.

now it's 14.


 icon_wink
Logged

Because I can,
also because I don't care what you want.
XBL: OriginalCeeKay
Wii U: CeeKay
CeeKay
Gaming Trend Staff
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 71766


La-bibbida-bibba-dum! La-bibbida-bibba-do!


View Profile
« Reply #11 on: April 23, 2011, 08:46:46 PM »

finally upgraded to Firefox 4, and I know this is going to sound odd, but I miss the status bar at the bottom.
Logged

Because I can,
also because I don't care what you want.
XBL: OriginalCeeKay
Wii U: CeeKay
CeeKay
Gaming Trend Staff
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 71766


La-bibbida-bibba-dum! La-bibbida-bibba-do!


View Profile
« Reply #12 on: April 24, 2011, 05:11:44 PM »

even odder, it's causing my GPU idle temp to spike to 60C when it's normally 30-35C.  I've got games that don't make it get that hot.
Logged

Because I can,
also because I don't care what you want.
XBL: OriginalCeeKay
Wii U: CeeKay
metallicorphan
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 16378



View Profile
« Reply #13 on: April 29, 2011, 06:08:42 PM »

I have only just been prompted to update to Firefox 4,i agree it feels a bit odd without the status bar,but it still has the 'waiting for...' notice in the bottom left

other than that it looks pretty good,and works fine up to now
Logged

Manchester United Premier League Champions 2013!!

Xbox LIVE:Metallicorphan
Wii:8565 1513 0206 1960
PSN:Metallicorphan
metallicorphan
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 16378



View Profile
« Reply #14 on: April 30, 2011, 10:36:44 AM »

hmm,i am missing that loading bar now,as i don't see it i think i haven't clicked on whatever i need properly,so i click again and then usually double post


also if you look at this pic,the 'most visited' to 'gaming trend-Index' icons keep disappearing when i go to another site,they are not present at the moment...not a big deal,but i do use that gaming trend icon for a shorter cut than the bookmark list...but the ad on plus also disappears with them all(far right)

top pic they are there,bottom pic they are gone

it's always there when i start out from my home page(MSN),and then when i go from there to kotaku etc,is disappears

« Last Edit: April 30, 2011, 10:38:36 AM by metallicorphan » Logged

Manchester United Premier League Champions 2013!!

Xbox LIVE:Metallicorphan
Wii:8565 1513 0206 1960
PSN:Metallicorphan
CeeKay
Gaming Trend Staff
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 71766


La-bibbida-bibba-dum! La-bibbida-bibba-do!


View Profile
« Reply #15 on: April 30, 2011, 02:10:35 PM »

yeah, the loading bar was part of the status bar.  I've also found the 'connecting to' text sometimes switches sides of the screen.  I haven't noticed the 'most visited' thingaroo missing, but I don't use that very often.
Logged

Because I can,
also because I don't care what you want.
XBL: OriginalCeeKay
Wii U: CeeKay
metallicorphan
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 16378



View Profile
« Reply #16 on: May 04, 2011, 11:41:06 PM »

you having any problems with performance CK?..(PC that is Tongue)


every now and then things start to stick and i can be waiting for awhile for some pages to load,only noticed this since upgrading to FF4
Logged

Manchester United Premier League Champions 2013!!

Xbox LIVE:Metallicorphan
Wii:8565 1513 0206 1960
PSN:Metallicorphan
CeeKay
Gaming Trend Staff
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 71766


La-bibbida-bibba-dum! La-bibbida-bibba-do!


View Profile
« Reply #17 on: May 04, 2011, 11:47:05 PM »

Quote from: metallicorphan on May 04, 2011, 11:41:06 PM

you having any problems with performance CK?..(PC that is Tongue)


every now and then things start to stick and i can be waiting for awhile for some pages to load,only noticed this since upgrading to FF4

nothing noticeable yet.
Logged

Because I can,
also because I don't care what you want.
XBL: OriginalCeeKay
Wii U: CeeKay
Kagath
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 2486


View Profile
« Reply #18 on: May 07, 2011, 10:43:23 AM »

Quote from: metallicorphan on May 04, 2011, 11:41:06 PM

you having any problems with performance CK?..(PC that is Tongue)


every now and then things start to stick and i can be waiting for awhile for some pages to load,only noticed this since upgrading to FF4
I've started using FF4 when it was released and yes there seems to be some 'lag' at times when I am typing some text areas and loading some pages occasionally. I'll type a bunch but the browser can't seem to catch up for a second or two. Very annoying.
Logged

Playing: ? 360 | ? | BF4 PC / XB1 | ? - WINGS *are* shit lately.
PSN/Live: MrStark77
metallicorphan
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 16378



View Profile
« Reply #19 on: May 07, 2011, 02:51:01 PM »

Quote from: Kagath on May 07, 2011, 10:43:23 AM

Quote from: metallicorphan on May 04, 2011, 11:41:06 PM

you having any problems with performance CK?..(PC that is Tongue)


every now and then things start to stick and i can be waiting for awhile for some pages to load,only noticed this since upgrading to FF4
I've started using FF4 when it was released and yes there seems to be some 'lag' at times when I am typing some text areas and loading some pages occasionally. I'll type a bunch but the browser can't seem to catch up for a second or two. Very annoying.

for me i kept getting that 'not responding' page where it took a minute or two to sort itself out,it was getting that every 5 minutes or so it would do it,I have gone back to FireFox 3.6....problem has gone
Logged

Manchester United Premier League Champions 2013!!

Xbox LIVE:Metallicorphan
Wii:8565 1513 0206 1960
PSN:Metallicorphan
CeeKay
Gaming Trend Staff
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 71766


La-bibbida-bibba-dum! La-bibbida-bibba-do!


View Profile
« Reply #20 on: May 07, 2011, 04:39:02 PM »

I ran into a problem where my cursor disappears when typing, it usually goes away if I switch tabs.  I've also noticed the occasional lag while typing.
Logged

Because I can,
also because I don't care what you want.
XBL: OriginalCeeKay
Wii U: CeeKay
CeeKay
Gaming Trend Staff
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 71766


La-bibbida-bibba-dum! La-bibbida-bibba-do!


View Profile
« Reply #21 on: May 17, 2011, 02:31:34 AM »

just gave 4.0 the boot as well and went back to 3.6.  it started getting unresponsive for some reason.  oh well, I got my lovely status bar back!
Logged

Because I can,
also because I don't care what you want.
XBL: OriginalCeeKay
Wii U: CeeKay
CeeKay
Gaming Trend Staff
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 71766


La-bibbida-bibba-dum! La-bibbida-bibba-do!


View Profile
« Reply #22 on: May 18, 2011, 04:08:07 PM »

Quote from: metallicorphan on May 07, 2011, 02:51:01 PM

I have gone back to FireFox 3.6....problem has gone

did you just install over 4.whatever, or did you completely uninstall Firefox and then reinstall?
Logged

Because I can,
also because I don't care what you want.
XBL: OriginalCeeKay
Wii U: CeeKay
Blackjack
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 10832



View Profile
« Reply #23 on: May 21, 2011, 11:15:30 AM »

For some reason at work (Windows 7), IE9 (works fine when I've tried it at home on Vista 64-bit, though I'm  mostly a Firefox devotee) gives me very sluggish mouse-cursor action, and when I need to type things in on a web page, it's extremely slow and laggy. Never had issues with IE8 at work.

The online newsletter software we use has a couple key functions that only work in IE, so it's frustrating. Any ideas? And it is possible to sort of "un-update" back to IE8?
Logged

Playing
PC
-Halfway (sci-fi, turn-based squad strategy)
metallicorphan
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 16378



View Profile
« Reply #24 on: May 23, 2011, 03:03:41 AM »

Quote from: CeeKay on May 18, 2011, 04:08:07 PM

Quote from: metallicorphan on May 07, 2011, 02:51:01 PM

I have gone back to FireFox 3.6....problem has gone

did you just install over 4.whatever, or did you completely uninstall Firefox and then reinstall?


hmm,good question.,.....i think i just installed over it,looking in my 'programs and features' it just has Firefox 3.6.17 listed,if that helps
Logged

Manchester United Premier League Champions 2013!!

Xbox LIVE:Metallicorphan
Wii:8565 1513 0206 1960
PSN:Metallicorphan
Blackjack
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 10832



View Profile
« Reply #25 on: May 26, 2011, 05:13:40 PM »

Quote from: Blackjack on May 21, 2011, 11:15:30 AM

For some reason at work (Windows 7), IE9 (works fine when I've tried it at home on Vista 64-bit, though I'm  mostly a Firefox devotee) gives me very sluggish mouse-cursor action, and when I need to type things in on a web page, it's extremely slow and laggy. Never had issues with IE8 at work.

The online newsletter software we use has a couple key functions that only work in IE, so it's frustrating. Any ideas? And it is possible to sort of "un-update" back to IE8?
Dear self, view this MS page for instructions on reverting to the previous version of IE8 (and uninstalling IE 9).
http://windows.microsoft.com/en-US/windows7/how-do-i-install-or-uninstall-internet-explorer-9

Sincerely, yourself...
Logged

Playing
PC
-Halfway (sci-fi, turn-based squad strategy)
Blackjack
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 10832



View Profile
« Reply #26 on: March 27, 2012, 08:55:14 PM »

Dear Self,
Well, duh, what I should've done is gone into IE 9's options menu and clicked the "use software rendering instead of GPU rendering" option. Presumably my old work PC's integrated video isn't up to the whole GPU-acceleration thing, thus causing the mouse slowdown. So I got IE9 working properly at work.

I don't plan to stray from Firefox, but again, I do have to use IE9 a bit for some work stuff. Even without the GPU acceleration, it's fairly quick at page rendering.
Logged

Playing
PC
-Halfway (sci-fi, turn-based squad strategy)
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.185 seconds with 77 queries. (Pretty URLs adds 0.042s, 2q)