http://gamingtrend.com
October 21, 2014, 07:07:58 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
   Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: 3D engine failure  (Read 823 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
javahead
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 907

Coffee is Murder!


View Profile WWW
« on: November 15, 2007, 03:44:01 PM »

I think I've done all that can be done, but perhaps I can learn a little something here.

My PowerColor 9800 SE will not draw 3D any longer. I can't start WoW, or Hellgate due to the issue.
DXDIAG also confirms that 3D engine will not initlialize on Dx7, 8, or 9.

I have reinstalled the latest ATI drivers 3 times and DirectX 9.0b & c twice. I can still surf and all that, it's not totally dead, but no 3D games will work.

Win XP Home
500W power supply
9800SE AGP4x/8x
1GB PC3200 RAM
AMD MP 1800+ (I think) OC'd 2.2GHz
Logged

Jesters Do It Till Ya Smile!
          \|/ ____ \|/
        ~@_/ Oo \_@~
          /_( \__/ )_\
             \__U_/
Destructor
Special Project Group
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 15962


▲▲▼▼◄►◄►B A Start


View Profile WWW
« Reply #1 on: November 15, 2007, 06:53:29 PM »

That's really weird. Normally if a card goes, it, well, goes.

Pop open the case and make sure the fan is working. Blow out the dust you might find in there too.

Then shut down the PC and yank out the card. Give it a quick glance to see if there's nothing obviously wrong with it, then put it back in. See if that might help any.
Logged

"All opinions posted are my own, and not those of my employers, who are appalled."
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.093 seconds with 26 queries. (Pretty URLs adds 0.022s, 2q)