http://gamingtrend.com
September 20, 2014, 10:26:46 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
   Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 3 [4]   Go Down
  Print  
Author Topic: Found a bug? Let us know!  (Read 6470 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
ATB
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 15430


Thanks for everything, Ryan. 1979-2013


View Profile
« Reply #120 on: June 30, 2011, 04:57:16 PM »

Quote from: Knightshade Dragon on June 29, 2011, 02:47:20 AM

Quote from: ATB on June 28, 2011, 07:30:06 PM

It is requiring a login every time I hit the forum, but i just discovered that if I click into a sub-forum, I'm still logged in (Firefox).

Sounds like an odd cookies issue.  Can you clear cookies and cache and let me know if that persists?  I changed the cookie character string when I moved the forum.

Didn't fix it. Probably the laptop I'm using. no big deal.
Logged
metallicorphan
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 16378



View Profile
« Reply #121 on: July 05, 2011, 10:48:25 AM »

Quote from: ATB on June 30, 2011, 04:57:16 PM

Quote from: Knightshade Dragon on June 29, 2011, 02:47:20 AM

Quote from: ATB on June 28, 2011, 07:30:06 PM

It is requiring a login every time I hit the forum, but i just discovered that if I click into a sub-forum, I'm still logged in (Firefox).

Sounds like an odd cookies issue.  Can you clear cookies and cache and let me know if that persists?  I changed the cookie character string when I moved the forum.

Didn't fix it. Probably the laptop I'm using. no big deal.


ahh i was just about to post the same thing,it was fine last week but i cleared all my cookies and shit yesterday because Xbox.com was not working,,and now everytime i come on here i have to log on(Firefox 3.670.79.54.439.94.95.9 whatever  Tongue)

however i didn't know that hitting a sub forum automatically logs you in,so its not really a big deal
Logged

Manchester United Premier League Champions 2013!!

Xbox LIVE:Metallicorphan
Wii:8565 1513 0206 1960
PSN:Metallicorphan
TiLT
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 6528


Preaching to the choir


View Profile WWW
« Reply #122 on: July 08, 2011, 06:15:04 AM »

The Gaming Trend logo on the forum doesn't seem to want to cache. Every time I go back it decides to reload, and since there doesn't seem to be any (correct at least) size info for it, the page layout makes a sudden jump that often makes me miss the link I'm attempting to click. This never happened before the update, and it's very annoying.
Logged
MonkeyFinger
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 3258



View Profile
« Reply #123 on: July 08, 2011, 01:47:00 PM »

I'm curious... have we lost the warning we would get when someone replied to a thread you were replying to, one you hadn't seen yet? The warning would come when you did a preview. I'm pretty sure I was just in that situation and it didn't appear.
Logged

-craig

PSx: MonkeyFinger
XBx: MonkeyPhinger
CeeKay
Gaming Trend Staff
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 71766


La-bibbida-bibba-dum! La-bibbida-bibba-do!


View Profile
« Reply #124 on: July 08, 2011, 02:11:00 PM »

Quote from: MonkeyFinger on July 08, 2011, 01:47:00 PM

I'm curious... have we lost the warning we would get when someone replied to a thread you were replying to, one you hadn't seen yet? The warning would come when you did a preview. I'm pretty sure I was just in that situation and it didn't appear.

I know you can turn that off.  Look under Profile/Look & Layout Preferences and see if the box 'Don't warn on new replies made while posting.' is checked.  if so uncheck it.
Logged

Because I can,
also because I don't care what you want.
XBL: OriginalCeeKay
Wii U: CeeKay
MonkeyFinger
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 3258



View Profile
« Reply #125 on: July 08, 2011, 11:47:40 PM »

Quote from: CeeKay on July 08, 2011, 02:11:00 PM

Quote from: MonkeyFinger on July 08, 2011, 01:47:00 PM

I'm curious... have we lost the warning we would get when someone replied to a thread you were replying to, one you hadn't seen yet? The warning would come when you did a preview. I'm pretty sure I was just in that situation and it didn't appear.

I know you can turn that off.  Look under Profile/Look & Layout Preferences and see if the box 'Don't warn on new replies made while posting.' is checked.  if so uncheck it.

It's not checked. I'll keep an eye on it and see, could have just been me.  retard
Logged

-craig

PSx: MonkeyFinger
XBx: MonkeyPhinger
TiLT
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 6528


Preaching to the choir


View Profile WWW
« Reply #126 on: July 13, 2011, 08:26:11 AM »

Quote from: TiLT on July 08, 2011, 06:15:04 AM

The Gaming Trend logo on the forum doesn't seem to want to cache. Every time I go back it decides to reload, and since there doesn't seem to be any (correct at least) size info for it, the page layout makes a sudden jump that often makes me miss the link I'm attempting to click. This never happened before the update, and it's very annoying.

Nobody else has mentioned this problem so far, yet I've seen it on several different PCs every time I go back from a page to another. It's extremely annoying. Am I really alone at being bothered by this?
Logged
Gratch
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 12485


GO UTES!!


View Profile
« Reply #127 on: July 16, 2011, 07:47:03 PM »

Hoping this message will post. The last 3 I've tried have all given me an error message:

Database Error: MySQL server has gone away
File: /home/gtroot/public_html/forums/Sources/Subs.php
Line: 2998

EDIT:  Looks like this one posted.  Wonder if this error has something to do with posting something with an IMG tag.
Logged

“My next great decision is just lying in wait.
The action might turn out to be the world's most grievous mistake."
- Bad Religion, Past is Dead
Ralph-Wiggum
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 2613


View Profile
« Reply #128 on: August 21, 2011, 05:42:05 AM »

Quote from: Knightshade Dragon on June 17, 2011, 02:57:17 PM

Quote from: tjg_marantz on June 17, 2011, 11:55:47 AM

Ever since the change, when I click view unread topics, it shows no threads and this message: No unread topics found since your last visit. Click here to try all unread topics.

If I click the second part of the sentence, it pops up 23 pages of threads. Every time now. Any thoughts?

That's odd - I'll keep hammering on that.

Any progress on this? Still happens to me about 80% of the time I click "view unread topics". And in the 20% of the time it actually does work, it will occasionally only show me two or three threads, even though it's been hours since I last visited.
Logged
Knightshade Dragon
Administrator
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 21057



View Profile WWW
« Reply #129 on: August 26, 2011, 02:40:11 PM »

Quote from: Ralph-Wiggum on August 21, 2011, 05:42:05 AM

Quote from: Knightshade Dragon on June 17, 2011, 02:57:17 PM

Quote from: tjg_marantz on June 17, 2011, 11:55:47 AM

Ever since the change, when I click view unread topics, it shows no threads and this message: No unread topics found since your last visit. Click here to try all unread topics.

If I click the second part of the sentence, it pops up 23 pages of threads. Every time now. Any thoughts?

That's odd - I'll keep hammering on that.

Any progress on this? Still happens to me about 80% of the time I click "view unread topics". And in the 20% of the time it actually does work, it will occasionally only show me two or three threads, even though it's been hours since I last visited.

It really is a ghost in the machine.  I'm still working on it, but man....it's illusive.  Not to worry, I'm still trying.
Logged

Ron Burke
EiC, Director of Gaming Trend
Gamertag:
Gaming Trend
PS3 Tag: GamingTrend
Purge
Gaming Trend Staff
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 18537



View Profile WWW
« Reply #130 on: August 28, 2011, 08:35:05 PM »

It actually looks like a SMF product change/ feature/ plugin.

When we used to hit "show unread posts" it would show ALL unread instead of just recent unread (these are two different values). The recent unread means the server doesn't have the overload of having every user hitting the archive of all posts from all time, and instead filters based on time.  I haven't investigated much, but it looks like the link "Show unread posts since last visit." points to http://gamingtrend.com/forums/index.php?action=unread whereas when you get the "all unread messages" link when there are no recent unread, it appends a ";all" to it. http://gamingtrend.com/forums/index.php?action=unread;all

Here are some tactical solutions:

  • Leave it as it is.
    Quote
    Show all unread posts since last visit.
    Show new replies to your posts.
    Total time logged in: 63 days, 22 hours and 57 minutes.
    Pros : No change in server performance based on the past couple months. No additional work to do.
    Cons : user education needs to be raised to understand that if they clear their "recent unread" then they will be provided the "all unread" link by the system, OR they can bookmark ;all and use it as they see fit.

  • Investigate feature source and toggle it off (same as option 2)
    Pros : No change for users or front-end experience.
    Cons : Performance gains from that feature are lost, possibly others depending on deploy bundle and whether there are numerous features all with a single switch.

  • Add the ";all" to the provided link at the top
    Quote
    Show all unread posts.
    Show new replies to your posts.
    Total time logged in: 63 days, 22 hours and 57 minutes.
    Pros : this will eliminate the odd behaviour where some people cannot see recent posts.
    Cons : this could significantly impact server performance.

  • Change the existing links to better indicate results.
    Quote
    Show recent unread posts.
    Show ALL unread posts.
    Show new replies to your posts.
    Total time logged in: 63 days, 22 hours and 57 minutes.
    Pros: It allows people to continue to use the same link as default, but also if they want to go review their older unread posts.
    Cons: It requires modifying the code, and can still impact performance.


NOTE: This issue has been present since the upgrade (first time I noticed it). Basically, the baseline for server performance since the upgrade till now had this performance benefit and could impact the overall site performance.

I prefer option 4 as a tactical solution - the change is minor, and is obvious to everyone. As for a strategic vs. tactical solution, I have no idea what you guys are looking at to try and integrate the forum into the site, but this should be on the list of things to address. biggrin

I hope this helps, Ron.

smile
« Last Edit: August 28, 2011, 08:50:26 PM by Purge » Logged

"If it weren't for Philo T. Farnsworth, inventor of television, we'd still be eating frozen radio dinners." - Johnny Carson
ibdoomed
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 793


View Profile
« Reply #131 on: September 15, 2011, 01:40:48 PM »

When I try to create a new topic, I get this error:

Database Error: MySQL server has gone away
File: /home/gtroot/public_html/forums/Sources/Subs.php
Line: 2998
Logged
Knightshade Dragon
Administrator
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 21057



View Profile WWW
« Reply #132 on: September 15, 2011, 05:14:27 PM »

Quote from: ibdoomed on September 15, 2011, 01:40:48 PM

When I try to create a new topic, I get this error:

Database Error: MySQL server has gone away
File: /home/gtroot/public_html/forums/Sources/Subs.php
Line: 2998

This is us getting hammered with traffic.  It usually recovers pretty quickly, but that's what that error indicates - SQL got overloaded.
Logged

Ron Burke
EiC, Director of Gaming Trend
Gamertag:
Gaming Trend
PS3 Tag: GamingTrend
Knightshade Dragon
Administrator
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 21057



View Profile WWW
« Reply #133 on: September 15, 2011, 05:15:37 PM »

Quote from: Purge on August 28, 2011, 08:35:05 PM

It actually looks like a SMF product change/ feature/ plugin.

When we used to hit "show unread posts" it would show ALL unread instead of just recent unread (these are two different values). The recent unread means the server doesn't have the overload of having every user hitting the archive of all posts from all time, and instead filters based on time.  I haven't investigated much, but it looks like the link "Show unread posts since last visit." points to http://gamingtrend.com/forums/index.php?action=unread whereas when you get the "all unread messages" link when there are no recent unread, it appends a ";all" to it. http://gamingtrend.com/forums/index.php?action=unread;all

Here are some tactical solutions:

  • Leave it as it is.
    Quote
    Show all unread posts since last visit.
    Show new replies to your posts.
    Total time logged in: 63 days, 22 hours and 57 minutes.
    Pros : No change in server performance based on the past couple months. No additional work to do.
    Cons : user education needs to be raised to understand that if they clear their "recent unread" then they will be provided the "all unread" link by the system, OR they can bookmark ;all and use it as they see fit.

  • Investigate feature source and toggle it off (same as option 2)
    Pros : No change for users or front-end experience.
    Cons : Performance gains from that feature are lost, possibly others depending on deploy bundle and whether there are numerous features all with a single switch.

  • Add the ";all" to the provided link at the top
    Quote
    Show all unread posts.
    Show new replies to your posts.
    Total time logged in: 63 days, 22 hours and 57 minutes.
    Pros : this will eliminate the odd behaviour where some people cannot see recent posts.
    Cons : this could significantly impact server performance.

  • Change the existing links to better indicate results.
    Quote
    Show recent unread posts.
    Show ALL unread posts.
    Show new replies to your posts.
    Total time logged in: 63 days, 22 hours and 57 minutes.
    Pros: It allows people to continue to use the same link as default, but also if they want to go review their older unread posts.
    Cons: It requires modifying the code, and can still impact performance.


NOTE: This issue has been present since the upgrade (first time I noticed it). Basically, the baseline for server performance since the upgrade till now had this performance benefit and could impact the overall site performance.

I prefer option 4 as a tactical solution - the change is minor, and is obvious to everyone. As for a strategic vs. tactical solution, I have no idea what you guys are looking at to try and integrate the forum into the site, but this should be on the list of things to address. biggrin

I hope this helps, Ron.

smile

This is great research Justin.  I'll see which is the most reasonable change and get to work on it.
Logged

Ron Burke
EiC, Director of Gaming Trend
Gamertag:
Gaming Trend
PS3 Tag: GamingTrend
ibdoomed
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 793


View Profile
« Reply #134 on: September 15, 2011, 06:01:36 PM »

Quote from: Knightshade Dragon on September 15, 2011, 05:14:27 PM

Quote from: ibdoomed on September 15, 2011, 01:40:48 PM

When I try to create a new topic, I get this error:

Database Error: MySQL server has gone away
File: /home/gtroot/public_html/forums/Sources/Subs.php
Line: 2998

This is us getting hammered with traffic.  It usually recovers pretty quickly, but that's what that error indicates - SQL got overloaded.

Ok, damn. Stupid facebook. I'll keep trying. It's still not working as of 90 seconds ago.
Logged
th'FOOL
Executive Producer and Editor-At-Large
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 5012


Never whistle while you're pissing


View Profile WWW
« Reply #135 on: September 15, 2011, 06:45:14 PM »

Quote from: ibdoomed on September 15, 2011, 06:01:36 PM

Quote from: Knightshade Dragon on September 15, 2011, 05:14:27 PM

Quote from: ibdoomed on September 15, 2011, 01:40:48 PM

When I try to create a new topic, I get this error:

Database Error: MySQL server has gone away
File: /home/gtroot/public_html/forums/Sources/Subs.php
Line: 2998

This is us getting hammered with traffic.  It usually recovers pretty quickly, but that's what that error indicates - SQL got overloaded.

Ok, damn. Stupid facebook. I'll keep trying. It's still not working as of 90 seconds ago.

Thinking this isn't traffic related. Seems that others are having no issues creating new topics. Also- 'Facebook?'
Logged

Mike Dunn
Executive Producer & Managing Editor, GamingTrend
CeeKay
Gaming Trend Staff
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 71766


La-bibbida-bibba-dum! La-bibbida-bibba-do!


View Profile
« Reply #136 on: September 15, 2011, 07:00:04 PM »

Created two topics this morning without issues, I must have snuck by the beasties.
Logged

Because I can,
also because I don't care what you want.
XBL: OriginalCeeKay
Wii U: CeeKay
ibdoomed
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 793


View Profile
« Reply #137 on: September 16, 2011, 12:24:17 PM »

Tried off and on throughout the day and then again from home: 5 browsers, 2 machines, no luck.

This morning I'm getting a new error (or just two at once):

Database Error: MySQL server has gone away
File: /home/gtroot/public_html/forums/Sources/Subs.php
Line: 2490Database Error: MySQL server has gone away
File: /home/gtroot/public_html/forums/Sources/Load.php
Line: 2026

I got something through at one point but half my post was missing so I deleted it.

Quote from: th'FOOL on September 15, 2011, 06:45:14 PM

Also- 'Facebook?'

I assumed from the other thread that facebook is why we're getting more traffic and causing these errors.

Edit: Obviously replying has no issues.
Logged
ibdoomed
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 793


View Profile
« Reply #138 on: September 20, 2011, 01:37:37 PM »

I've been getting the same error all weekend.

Database Error: MySQL server has gone away
File: /home/gtroot/public_html/forums/Sources/Subs.php
Line: 2490

So I'm wondering if it's my account. I've tried 4 different computers, two windows, two mac, in the following configurations:

Windows:
FF 3.6
FF 6
Opera 10.1
IE8
IE9
Chrome 14.0.835.157

Mac:
FF 6
Safari (whatever the latest is)
Opera 10.1

So I'm at a loss as to why I can reply all day long but not create new posts, beyond the obvious that I'm losing the connection to mySQL.

Edit: I've tried from two different networks as well, work and home.
Logged
th'FOOL
Executive Producer and Editor-At-Large
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 5012


Never whistle while you're pissing


View Profile WWW
« Reply #139 on: September 20, 2011, 02:05:16 PM »

Are these all from the same location (as in, network?).
Logged

Mike Dunn
Executive Producer & Managing Editor, GamingTrend
ibdoomed
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 793


View Profile
« Reply #140 on: September 20, 2011, 03:33:10 PM »

Quote from: th'FOOL on September 20, 2011, 02:05:16 PM

Are these all from the same location (as in, network?).

Nope, I'm currently on 129.93.93.74 at work, home is 76.85.164.74.
Logged
Pages: 1 2 3 [4]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.134 seconds with 65 queries. (Pretty URLs adds 0.026s, 2q)