http://gamingtrend.com
September 30, 2014, 02:09:23 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
   Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Spore Question  (Read 623 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
ANZAC
Gaming Trend Reader

Offline Offline

Posts: 299



View Profile
« on: May 28, 2009, 05:51:27 PM »

This is a sound question.

Through the speakers I get snapping and popping with the sound on Spore.
Through the ear phones the sound is perfect.

Is there a reason for this? Is there a way to correct this through the speakers?

Waiting for a sound answer. icon_confused
Logged

Byte me
Cremator
Gaming Trend Reader

Offline Offline

Posts: 34



View Profile
« Reply #1 on: May 28, 2009, 08:07:14 PM »

That sounds like a hardware problem with the speakers themselves, but I assume you have no problems with other games?
Are you using onboard sound or a sound card?
My son plays Spore a lot, and he had sound issues similar to yours, but it was accompanied by choppy graphics, so we upgraded his CPU and graphics card and now it works fine.
Logged
Eduardo X
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 2681



View Profile
« Reply #2 on: May 29, 2009, 04:55:39 AM »

I had that problem with Spore. It happens with a few other games (Demigod, I'm looking at you), but definitely not all.
Logged

PSN ID: EduardoX
ANZAC
Gaming Trend Reader

Offline Offline

Posts: 299



View Profile
« Reply #3 on: May 29, 2009, 05:12:29 PM »

I am using onboard sound.
Dosen't happen with any other games so far.
Graphics run fine.
I am runninng a dual core so speed shouldn't be a problem.

So guess it is probably the onboard sound.
Logged

Byte me
Chesspieceface
Gaming Trend Reader

Offline Offline

Posts: 140


View Profile
« Reply #4 on: May 30, 2009, 01:29:56 AM »

The conventional solution would be to make sure that EAX and Hardware sound options are off.  If that doesn't work reduce Windows Audio Hardware Acceleration by one notch.
Logged
ANZAC
Gaming Trend Reader

Offline Offline

Posts: 299



View Profile
« Reply #5 on: May 31, 2009, 04:49:43 PM »

Seems like my last windows update removed my Realtek Toolbox etc. Just empty folder.

Got everything back to normal by switching to Microsoft Live Chat LX3000, not sure why but it works.

Thanx for the help.
Logged

Byte me
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.112 seconds with 35 queries. (Pretty URLs adds 0.053s, 2q)