http://gamingtrend.com
November 26, 2014, 06:48:02 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
   Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Fallout 3 on older systems?  (Read 464 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Gratch
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 12563


GO UTES!!


View Profile
« on: March 16, 2009, 04:20:57 PM »

Just curious if any of you have tried running Fallout 3 on an older system.  Mine is really long in the tooth (Athlon XP 3800+, GF 7600 GT, 2 GB RAM), but will run some newer games perfectly fine on the lower settings.  Most recently, both Unreal Tournament 3 and Sacred 2 have run perfectly fine (minus a few bells and whistles), but Empire was a total no-go.  My system falls right between the minimum and recommended specs for FO3, so I was wondering if anyone with a similar system had given it a shot.

This one didn't click with me at all on 360, but I think that had a lot to do with my ineptitude with console FPS games in general.  I'd like to maybe give it a shot on PC.
Logged

Blackadar
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 3458



View Profile
« Reply #1 on: March 16, 2009, 04:52:57 PM »

I'm running mine on a Core™2 Duo E6750 and an 8800 GT 512MB VRAM with some decent detail, a LONG draw distance with no problems.  I think you'd have to turn off some detail, but it should run OK.

The minimum specs are:

2.4GH P4, 1 Gig of RAM and an NVidia 6800 with 256MB VRAM.

The recommended specs are:

Dual core, 2 Gigs of RAM and a video card (including the 7600 series) with 512MB RAM.

As you said, you fall in between those.  So, I did a bit more digging as I eat lunch at my desk.

Here's a link on the Fallout 3 forum regarding system specs:

http://www.bethsoft.com/bgsforums/index.php?showtopic=915772&st=0&p=13292864&#entry13292864

You can see your 7600 GT card should be able to run FO3 with some settings turned off.


As a side note, Empire TW isn't as smooth on my system as Fallout 3 - and that's without the crashing problem with TW. 
Logged

Raise the bridge! I have an erection!
Gratch
Gaming Trend Senior Member

Offline Offline

Posts: 12563


GO UTES!!


View Profile
« Reply #2 on: March 16, 2009, 05:00:26 PM »

Yeah, but you're biased.  slywink

Thanks for the info, sounds like I'm solidly in the "maybe" range, so I'll see if I can get some first-hand feedback.
Logged

Redfive
Gaming Trend Reader

Offline Offline

Posts: 141


View Profile
« Reply #3 on: March 16, 2009, 08:59:31 PM »

Athlon 64 3200
2 GB RAM
ATI X1800

Runs fine for me.
Logged

Stranger in a strange land.

Gamertag:  red51ve
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.103 seconds with 30 queries. (Pretty URLs adds 0.033s, 2q)